AUDIEREA PUBLICĂ S-A DESFĂŞURAT LA BUCUREŞTI, ÎN DATA DE 21 MARTIE 2012.

Anul 2010, Curtea Constituţională a României: mecanismul eşalonării plăţii, ca modalitate de executare a unei hotărâri judecătoreşti, poate fi considerat în concordanţă cu principiile consacrate de jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi Curţii Europene a Drepturilor Omului, numai dacă sunt respectate anumite condiţii: tranşe de efectuare a plăţilor intermediare precis determinate, termen rezonabil de executare integrală, acoperirea eventualei devalorizări a sumei datorate.


Anul 2011, Curtea Constituţională a României: eşalonarea plăţilor se poate face până în 2016.

ACEASTĂ CAMPANIE ESTE APOLITICĂ

joi, 8 martie 2012

PARTICIPĂ LA UN EXERCIŢIU DEMOCRATIC FUNDAMENTAL !

AVEM PUTEREA DE A INFLUENŢA DECIZIA POLITICĂ ! AVEM DREPTUL DE A INFLUENŢA DECIZIA POLITICĂ ! AVEM OBLIGAŢIA DE A INFLUENŢA DECIZIA POLITICĂ !
TREBUIE DOAR SĂ NE IMPLICĂM. TREBUIE DOAR SĂ VORBIM. SĂ NE SPUNEM PĂREREA. O PUTEM FACE ÎN 21 MARTIE 2012. ŞI MEREU, DE ATUNCI ÎNAINTE !

Într-o democraţie autentică, influenţarea deciziilor politice care afectează viaţa socială şi economică a cetăţenilor se realizează prin implicarea societăţii civile, ca un mecanism reglator, complementar celor instituite constituţional. Este un exerciţiu democratic fundamental.
Coaliţia Naţională pentru Statul de Drept a declanşat o campanie menită să identifice soluţii care ar putea permite plata drepturilor câştigate de salariaţii bugetari prin hotărâri judecătoreşti - ALTELE DECÂT CEA A EŞALONĂRII PLĂŢILOR PÂNĂ ÎN ANUL 2016.

Vă invităm, prin urmare, să vă alăturaţi campaniei noastre:
  • fie prin aderarea la această coaliţie, ca partener, până la data de 15 martie 2012
  • fie prin depunerea/transmiterea unei depoziţii în cadrul audierii publice pe care o vom organiza în data de 21 martie 2012, la Bucureşti (depoziţia trebuie depusă/transmisă până la data de 15 martie 2012)
Depoziţia reprezintă punctul dumneavoastră de vedere faţă de una dintre soluţiile propuse de noi, dar se poate constitui şi într-o soluţie proprie, construită pe baza argumentelor dumneavoastră.
Toate detaliile despre modul în care trebuie întocmită depoziţia şi regulamentul audierii publice pot fi găsite AICI
La audierea publică poate participa orice persoană interesată, fizică sau juridică; cu singura condiţie de a respecta regulile prestabilite de iniţiatori. Vezi regulamentul audierii publice din data de 21 martie 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu